het@henatrebisnjici.com +387 (059) 260-213

„Хидроелектране на Требишњици“ прославиле крсну славу Илиндан

Светом литургијом у цркви Светог пророка Илије на Билећком језеру, 2. августа 2019. године обиљежен је Илиндан, крсна слава Хидроелектрана на Требишњици.

Осим представника Управе ХЕТ-а као домаћина славе, обиљежавању крсне славе ХЕТ- а присуствовали су и градоначелник Требиња Мирко Ћурић, генерални директор Електропривреде РС Лука Петровић, вјерници, радници ХЕТ-а, као и бројни други гости, представници привредног и политичког живота града и регије.

Славски колач  ломљен је у просторијама Хидроелектране Гранчарево.

Том приликом, генерални директор Хидроелектрана на Требишњици, Гордан Мишељић, рекао је да је за ХЕТ ово једна од најтежих пословних година, због хаварије у Хидроелектрани Плат код Дубровника.

„Знамо да су у Дубровнику у току радови на чишћењу електране и чекамо да видимо колико ће још требати времена да се све заврши. До тог момента, ми смо нашли рјешење. Потписали смо споразум са проточном Хидроелектраном Чапљина да се дио воде преусмјерава тамо. Договорено је да до краја године дијелимо производњу, што нам је релаксација у цијелој овој ситуацији“, нагласио је Мишељић и најавио да ће, упркос оваквом стању, сви започети пројекти бити реализовани.

[Best_Wordpress_Gallery id=“11″ gal_title=“Krsna slava Ilindan“]

Подијели на мрежама...