Treća akcija dobrovoljnog darivanja krvi

TREĆA AKCIJA DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI

radnika Mješovitog Holdinga “ERS“ – MP ad. Trebinje ZP “Hidroelektrane na Trebišnjici“ a.d. Trebinje u 2012.godini

Kao jedan od najorganizovanijih i najbrojnijih aktiva dobrovoljnih davalaca krvi ne samo Trebinja već i Istočne Hercegovine i čitave Republike Srpske, aktiv dobrovoljnih davalaca krvi Mješovitog Holdinga “ERS“ – MP ad. Trebinje ZP “Hidroelektrane na Trebišnjici“ a.d. Trebinje, je po treći put ove godine organizovao akciju darivanja krvi.
U trećoj organizovanoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi našeg aktiva učešće je uzelo 40 dobrovoljnih davalaca krvi našeg aktiva, od kojih su 34 darivaoca bila zdravstveno sposobna za darivanje dragocjene tečnosti.
Načelnik Službe za transfuzijsku medicinu iz Trebinja, dr. Dragan Šarenac, uručio je zahvalnice za 30 puta darivanu krv Valentić Rajku, Simović Mladenu, Bodiroga Budimku, Spaić Rajku, Kukurić Vasu, Papović Vukašinu, Čubrilo Draganu, Miljanović Milenku, Kukić Arseniju i Anđelić Zdravku, kao i Stevanović Milanu i Mrkonja Zdravku zahvalnice za 40 puta darivanu krv.

Poslije akcije darivanja krvi organizovan je zajednički ručak za goste i članove Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi Mješovitog Holdinga “ERS“ – MP ad. Trebinje ZP “Hidroelektrane na Trebišnjici“ a.d. Trebinje.

Do kraja 2012.godine, očekuje nas još jedna redovna akcija darivanja krvi koju će organizovati aktiv dobrovoljnih davaoca krvi pogona HE Trebinje 1 (početkom decembra). Naš aktiv dobrovoljnih davalaca krvi, tokom prethodnog perioda, učestvovao je u prijateljskim akcijama darivanja krvi u Laktašima, Banjaluci i Višegradu, a u narednom periodu će uzeti učešće i u prijateljskim akcijama dobrovoljnog darivanja krvi u Kragujevcu i Beogradu, s čijim aktivima imamo odličnu saradnju, rekao je predsjednik aktiva dobrovoljnih davalaca Mješovitog Holdinga “ERS“ – MP ad. Trebinje ZP “Hidroelektrane na Trebišnjici“ a.d. Trebinje Dragomir Ćurić.

Predsjednik aktiva, takođe je istakao odličnu saradnju sa Službom za transfuzijsku medicinu iz Trebinja i njenim načelnikom dr. Draganom Šarencom i sa rukovodstvom Preduzeća na čelu sa direktorom Markom Mitrovićem, koji je nedavno uručio zahvalnice za 50 darivanja krvi Kraljević Slavku, Krivokapić Radivoju, Ćurić Dragomiru i posthumno pok. Mandeganja Svetozaru.

Tokom ove godine prikupljeno je, do sada, ukupno oko 200 jedinica krvi, te ovim putem pozivamo zdravstveno sposobne radnike našeg Preduzeća da nam se pridruže i da budemo još organizovaniji, brojniji i spremniji kako bi smo našom humanošću pomogli i spašavali ljudske živote….