Zatvoreni olimpijski bazen „Banje“ dobija konačan izgled

Izgradnja zatvorenog olimpijskog bazena u sportsko-rekreativnom centru „Banje“ ušla je u završnu fazu. Tokom ove godine trebinjci će dobiti najsavremeniji objekat sa dva bazena, veći olimpijskih dimenzija i bazen za rasplivavanje, kao i druge prateće sadržaje: svlačionice i garderobu, teretanu, restoran, konferencijsku salu i dr.

Ilija Tamindžija, izvršni direktor Direkcije za proizvodnju i tehničke poslove, sa ponosom ističe da će „Hidroelektrane na Trebišnjici“ uskoro gradu Trebinju, nakon više decenija isčekivanja, predati jedan od najmodernijih sportsko-rekreativnih objekata, koji je izgrađen po svim FINA standardima tako da zadovoljava sve propise za održavanje međunarodnih takmičenja i ima idealne uslove za pripreme vrhunskih sportista.

„Iako su olujno nevrijeme i pamdemija korona virusa usporili dinamiku radova, mi smo zadovoljni što smo u ovom teškom vremenu uspijeli naći način i finansijska sredstva da se jedan ovako važan objekat za naš grad završi“, dodao je Tamindžija.

Danilo Ilić, nadzorni građevinski inženjer na izgradnji zatvorenog bazena, kaže da se trenutno radi na okolnom uređenju, popločavanju, postavljanju stubova za rasvjetu i pripremama za asfaltiranje i zatravnjivanje.

„Paralelno sa pomenutim aktivnostima u objektu se privode kraju izuzetno zahtijevni keramičarski radovi u školjkama bazena, jer FINA standardi traže maksimalnu preciznost. Istovremeno se izvode i radovi na postavljanju specifičnih instalacija termotehničkih i hidromašinskih sistema, koji moraju biti usklađeni tako da konstantno obezbijeđuju optimalne uslove rada“, naglasio je Ilić.

[Best_Wordpress_Gallery id=“113″ gal_title=“Bazen Banje 2021″]