21. susreti radnika Elektroprivrede RS

Susreti radnika „Elektroprivrede Republike Srpske“, 21. po redu, u organizaciji Sindikata ERS-a, otvoreni su 7. oktobra svečanim defileom svih ekipa učesnica na sportskim terenima Grada Sunca. Trodnevno sportsko nadmetanje i druženje okupilo je ekipe 11 preduzeća (10 zavisnih preduzeća i Matičnog preduzeća ERS-a) sa 542 takmičara. Takmičenja su organizovana u deset sportskih disciplina, a sa najviše žara i najboljom navijačkom atmosferom ispraćeno je takmičenje u malom fudbalu i povlačenju konopca.

Od naših kolega iz „Hidroelektrana na Trebišnjici“ najbolji ekipni rezultat ostvaren je u pikadu za žene, gdje su naše koleginice sa 518 krugova osvojile prvo mjesto.

„Ne možemo se baš pohvaliti rezultatima na 21. Igrama sem takmičarki u pikadu koje su tradicionalno najbolje. Takmičari u ostalim disciplinama su podbacili. Siguran sam da je glavni razlog tome epidemija virusa korona zbog koje nije bilo ni adekvatne pripreme. Iz istog razloga, vrlo mali broj naših kolega iz HET-a je učestvovao i u kvalifikacijama. Iako je na Igrama bitnije druženje od toga ko će pobijediti, ostaje žal za boljim rezultatima.“ – rekao nam je Miloš Ninković, predsjednik SO „HE na Trebišnjici“.

Od Miloša Ninkovića smo saznali detaljne rezultate po disciplinama.

Što se tiče plasmana pojedinaca istakli su se:

  1. Radinka Kulašević, koja je sa 143 kruga osvojila drugo mjesto u pojedinačnom plasmanu u disciplini pikado.
  2. Neda Kašiković, kojaje skokom u dalj, u dužini od 2,59 m, osvojila peto mjesto u pojedinačnom plasmanu.

U ekipnom plasmanu osvojena su:

  1. Mali fudbal – 6. mjesto
  2. Odbojka – 7. mjesto
  3. Basket 3×3 – 8. mjesto
  4. Povlačenje konopca – 5. mjesto
  5. Šah – 7. mjesto
  6. Stoni tenis (M) – 5. mjesto
  7. Stoni tenis (Ž) – 8. mjesto
  8. Pikado (Ž) – 1. mjesto
  9. Atletika – trka 400 m i skok u dalj (Ž) – 8. mjesto

„Bez obzira na postignute rezultate, sada kada vlada epidemija, mnogo je bitnije da svi budemo zdravi, a ove Igre ćemo zasigurno pamtiti po divnom druženju i dobrom raspoloženju koje je vladalo sve vrijeme.“ – dodao je Ninković i još jednom se zahvalio svim učesnicima na fer igri te poželio da Trebinje bude domaćin i 22. Susreta radnika „Elektroprivrede Republike Srpske“.