Posjeta studenata FPM brani Grančarevo

Studenti treće godine, smjera za Industrijsko inženjerstvo za energetiku, Fakulteta za proizvodnju i menadžment iz našeg grada danas su posjetili Hidroelektranu „Trebinje 1“.

Povod posjete je stručna praksa u okviru vježbi iz predmeta Energetska postrojenja i oprema.

Tokom posjete studenti su od strane inženjera Nemanje Aleksića, Milorada Mitrovića i Milovana Vukoja upoznati sa radom Hidroelektrane „Trebinje 1“.

„Danas smo ovdje sa studentima došli da obiđemo postrojenje, da se studenti upoznaju sa dijelovima postrojenja, da vide kako funkcioniše…od upravljanja, komande, generatora, transformatora, razvodnog postrojenja, cjevovoda,… dakle nas interesuje kompletno funkcionisanje postrojenja “, rekao nam je Radislav Brđanin, asistent na Fakultetu za proizvodnju i menadžment.

Studentkinja Marija Ćorić, kao i njene kolege, na brani Grančarevo je prvi put.

„Ova posjeta je korisna jer ćemo teorijsko znanje upotpuniti stručnim objašnjenjima. Fascinirana sam izgledom i radom Hidroelektrane i drago mi je što imamo priliku da uživo vidimo ono što učimo na Fakultetu.“

U ime „Hidroelektrana na Trebišnjici“ studentima se na posjeti zahvalio inž. Nemanja Aleksić, vodeći referent za praćenje sistema kvaliteta.

„Milorad Mitrović, Milovan Vukoje i ja smo studentima pokušali dočarati rad Hidroelektrane ’Trebinje 1’. Pokazali smo im pogon, razvodno postrojenje  i objasnili postupak dobijanja električne energije, a zatim obišli i krunu brane“.

Studenti su praksu upotpunili posjetom Službe za osmatranje i analizu ponašanja brane gdje ih je Milovan Bjelica, dipl. inž. građevine i šef te službe poveo u obilazak mjernih mjesta i upoznao sa vrstama mjerenja, koje se sprovode u ovoj službi.

FOTOGALERIJA