Potpisani Ugovori o stipendiranju

U prostorijama „Hidroelektrana na Trebišnjici“ danas su potpisani ugovori o stipendiranju sa 100 studenata kojima će ovo preduzeće u narednih deset mjeseci isplaćivati stipendije u visini od 150 KM.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su direktor „Hidroelektrana na Trebišnjici“ Gordan Mišeljić i izvršni direktori Ljubo Vuković, Ilija Tamindžija, Slobodan Čomić i Milan Mitrović.

Direktor HET-a Gordan Mišeljić pozdravio je prisutne rekavši da će Uprava „Hidroelektrana na Trebišnjici“ učiniti sve kako bi nastavili trend stipendiranja najtalentovanijih i najuspješnijih studenata Republike Srpke i prvenstveno, hercegovačke regije.

Ilija Tamindžija, izvršni direktor za proizvodnju i tehničke poslove osvrnuo se, u uvodnom dijelu, na poslovanje Preduzeća rekavši da je HET za ovu namjenu izdvojio 150.000 konvertibilnih maraka.

„Uprava preduzeća odlučila je da ove školske godine, kao i prethodnih pet, dodijeli stipendije studentima sa najboljim prosjekom ocjena, uvažavajući socijalnu kartu porodica, ali i mjesto prebivališta“, rekao je Tamindžija i poželio studentima mnogo uspjeha u nastavku studiranja.

Ljubo Vuković, izvršni direktor za organizaciono – pravne i opšte poslove, pohvalio je studente sa visokim prosjekom ocjena, a posebno prvorangiranog Luku Papića iz Bileće te im poželio uspjeh u daljem školovanju.

Zoran Papić iz Bileće, čiji je sin Luka student druge godine Elektrotehničkog fakulteta u Novom Sadu, najbolje rangirani student na ovogodišnjoj rang listi zahvalio se „Hidroelektranama na Trebišnjici“.

„Ponosan sam na Luku. Vrijedan je, dobro uči, ima sve najbolje ocjene, a stipendija meni kao roditelju mnogo znači jer školujemo još dvoje mlađe djece, koji u Trebinju idu u srednju školu i žive u Đačkom domu. Mjesečni izdaci za studente i đake su nam veliki pa nam je ovo velika pomoć“.

Milica Kovač iz Gacka potpisala je ugovor o stipendiranju za kćer Irinu, studentkinju druge Elektrotehničkog fakulteta u Novom Sadu.

„Irina ima visok prosjek pa smo stipendiju i očekivali i obradovali joj se. Hvala menadžmentu ‘Hidroelektrana na Trebišnjici’ na stipendiji“, dodala je Milica Kovač.

Među roditeljima je bio i Zoran Prodanović iz Trebinja. Njegova kćer Kristina je studentkinja treće godine Građevinskog fakulteta  u Novom Sadu.

„Prošle godine Kristina je imala opštinsku stipendiju, a ove godine je dobila HET-ovu. Deset mjeseci po 150 konvertibilnih maraka puno znači i velika je satisfakcija svakom studentu“, istakao je Zoran Prodanović.

Od 169 podnosilaca zahtjeva za stipendiju njih 126 je ispunjavalo sve uslove, sedmoro je odustalo od konkursa jer su dobili neku drugu stipendiju, a 36 prijava je odbačeno zbog neispunjavanja uslova konkursa.

Pravo da konkurišu za stipendiju HET-a imali su studenti koji studiraju elektrotehnički, mašinski, građevinski, rudarsko – geološki, arhitektonski, pravni, ekonomski i Fakultet za proizvodnju i menadžment.

FOTOGALERIJA