Ispitivanje uslova radne sredine

U ponedjeljak, 16.05.2022. godine predstavnici Izvršioca usluga („V&Z Zaštita“ d.o.o. Banja Luka) su na pogonu HE „Trebinje 1“ započeli periodično ispitivanje uslova radne sredine.

„Ispitivanja se vrše svakih 36 mjeseci i obuhvataju: mikroklimu, fizičke i biološke štetnosti, hemijske štetnosti i osvjetljenje. Ispitivanja se, po pravilu, vrše u uslovima kada rade svi tehnološki kapaciteti, a nakon izvršenog ispitivanja uslova radne sredine izdaje se stručni nalaz.“ – pojasnio nam je dipl. inž. Branko Vulešević, referent zaštite na radu i zaštite od požara i nadzorni organ ispred „Hidroelektrana na Trebišnjici“.

Od Vuleševića smo saznali da u nastavku procedure, uz stručni nalaz, pravno lice koje je obavilo ispitivanje uslova radne sredine prilaže i ovjerenu kopiju licence tog pravnog lica i odgovornog lica koje je potpisalo stručni nalaz.

Dragica Batinić, ispred firme „V&Z Zaštita“ d.o.o. Banja Luka, dodala je da će se u narednih nekoliko dana, ispitivanje uslova radne sredine obaviti i na Hidroelektrani „Trebinje 2“, Transportnoj službi, kotlovnici u Upravnoj zgradi, prostorijama HE „Bileća“, Relejnoj stanici „Leotar“, Laboratoriji za vode i Građevinskoj laboratoriji.

FOTOGALERIJA