Prva redovna akcija dobrovoljnog darivanja krvi radnika HET-a

U prvoj organizovanoj akciji dobrovoLJnog darivanja krvi članova Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi Mješovitog Holdinga “ERS“ – MP ad. Trebinje ZP “Hidroelektrane na Trebišnjici“ a.d. Trebinje pogona HE Trebinje 2, učešće je uzelo 53 dobrovoljna davalaca krvi našeg aktiva, od kojih su 43 darivaoca bila zdravstveno sposobna za darivanje dragocjene tečnosti. 

I u ovoj akciji Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi Mješovitog Holdinga “ERS“ – MP ad. Trebinje ZP “Hidroelektrane na Trebišnjici“ a.d. Trebinje je bogatiji i brojniji za 3 (tri) nova člana.


Poslije akcije darivanja krvi organizovan je zajednički ručak i druženje za goste i članove Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi Mješovitog Holdinga “ERS“ – MP ad. Trebinje ZP “Hidroelektrane na Trebišnjici“ a.d. Trebinje u restoranu pogona HE Trebinje 2.


Aktiv dobrovoljnih davaoca krvi Mješovitog Holdinga “ERS“ – MP ad. Trebinje ZP “Hidroelektrane na Trebišnjici“ a.d. Trebinje imaće još tri redovne akcije darivanja krvi i to u mjesecu maju, avgustu i decembru tekuće godine.


„Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi našeg Preduzeća, učestvovao je u prijateljskim akcijama darivanja krvi Ugljeviku, a u narednom periodu će učestvovati u prijateljskim akcijama darivanja krvi u Banjaluci, Mrkonjić Gradu, Užicu, Kragujevcu, Nikšiću, Višegradu i Beogradu“, istakao je predsjednik aktiva dobrovoljnih davalaca Mješovitog Holdinga “ERS“ – MP ad. Trebinje ZP “Hidroelektrane na Trebišnjici“ a.d. Trebinje Dragomir Ćurić. 

Predsjednik aktiva, je i ovog puta, istakao odličnu saradnju sa Službom za transfuzijsku medicinu iz Trebinja i njenim načelnikom dr. Draganom Šarencom kao i sa rukovodstvom Preduzeća na čelu sa direktorom Markom Mitrovićem. 

Takođe je naveo da su 2 (dvije) prethodne godine uzastopno rekordne u broju darivanja krvi, te da je u 2012.godini darivane 222 doze, a 2013.godini darivano je 238 doza krvi.