Počeli radovi na izgradnji zatvorenog bazena na „Banjama“

Danas su na Abazovini počeli radovi na izgradnji zatvorenog bazena u okviru sportsko-rekreativnog kompleksa „Banje“ u Trebinju. Investitor, Hidroelektrane na Trebišnjici, obezbijedio je u ovu svrhu oko 10 miliona KM.

Ova vijest obradovala je sve građane Trebinja sportskog duha, a najviše plivače, koji po završetku radova više neće morati da idu na pripreme u okolne gradove. Izgradnjom ovog kompleksa grad će dobiti moderan sportski objekat koji će sadržati dva bazena u prizemlju, veći, olimpijskih dimenzija 50×25 m, dubine 2,2 m, bazen za rasplivavanje dimenzija 25×10 m, dubine 2,2 m, i kompenzacioni bazen, kao i druge prateće sadržaje (svlačionice, teretanu, garderobu, prostorije za sudije-delegate, konferencijsku salu, restoran, mokre čvorove, saunu, unutrašnje/podzemne garaže i vanjski/nadzemni parking). Ukupna korisna površina objekta biće 10.000 m2.

Izvođač radova je konzorcijum firmi „Integral inženjering a.d. Laktaši – Integra inženjering d.o.o. Banja Luka – Herc Gradnja doo Bileća“. Rok za izvođenje radova je 580 radnih dana.