Hidroelektrane na Trebišnjici proslavile krsnu slavu

Hidroelektane na Trebišnjici 02. avgusta proslavile su u duhu pravoslavne tradicije svoju krsnu slavu Sv. Proroka Iliju. Poslije Svete arhijerejske Liturgije u Crkvi na ostrvu u Bilećkom jezeru, obred lomljenja slavskog kolača i skromna svečanost održani su u prostorijama HE Trebinje II.  Pored domaćina, svečanosti su pristvovali Episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije, zamjenik gradonačelnika grada Trebinja Mirko Ćurić, uvaženi gosti iz Elektroprivrede Republike Srpske i drugih velikih gradskih kolektiva.

Generalni direktor Hidroelektrana na Trebišnjici Gordan Mišeljić, zahvalio je uvaženim gostima i saradnicima što su svojim prisustvom uveličali slavu ovog preduzeća. On je dodao da će bez obzira na lošu hidrološku situaciju, koja će značajno umanjiti proizvodne rezultate  u odnosu na prosječne godine, HET ostati nosilac razvoja regije i grada Trebinja.

„Najznačajnije što će HET izgurati ove godine, je nastavak izgradnje HE Dabar, kao proširenje sistema koje će donijeti nove prihode i nova zapošljavanja. Pored ovog očekuje nas i revitalizacija HE Trebinje I, koja će produžiti vijek ove elektrane i garantovati stabilnost u snabdijevanju električnom strujom. Godina jeste teška, ali ovo preduzeće je suviše jako da bismo poklekli na jednoj teškoj godini. Iznaći ćemo načina da nastavimo sa svojim radom i planiranim investicijama“, rekao je Mišeljić.

On je najavio da će HET u okviru zakonskih mogućnosti i u skladu sa vodoprivrednim dozvolama učestvovati u izgradnji rezervoara na Vrelom oku, nastavku gradnje vodozahvata na Zubačkom platou i sistema za navodnjavanje u Trebinjskom i Petrovom polju.