Asfaltirana posljednja dionica pristupnih puteva za HE Dabar

Završeni su radovi na asfaltiranju posljednje dionice pristupnih puteva za izgradnju HE Dabar, u mjestu Kosovača (Biograd), ka budućoj brani „Pošćenje“, u dužini od oko 1400 m. Tokom izgradnje na ovoj trasi puta postavljeni su cjevovod i optički kablovi.

Od početka radova na izgradnji HE Dabar ukupno je asfaltirano tridesetak kilometara pristupnih puteva. Izgradnjom prateće infrastrukture za HE Dabar, putne i vodovodne, značajno su poboljšani uslovi života u selima  južnog i jugoistočnog dijela nevesinjske opštine i stvoreni uslovi za njihov opstanak i razvoj.

Radovi na objektima za HE Dabar teku planiranom dinamikom. Poslije završetka pristupnog tunela Straževica, počeli su radovi na izgradnji glavnog tunela sa tri napadne tačke. Vrši se i eksproprijacija zemljišta u zoni brane Pošćenje, što je uslov za dobijanje građevinske dozvole, i početak gradnje ovog važnog objekta. U proces eksproprijacije uloženo je oko milion konvertibilinih maraka.

U narednom periodu intenzivno će se raditi na izgradnji finansijske konstrukcije i obezbjeđivanju sredstava za gradnju drugih objekata iz sistema HE Dabar.