Radovi na zatvorenom bazenu se izvode prije predviđenih rokova

Na Abrazovini postepeno niče novi sportsko-rekreativni kompleks. Građevinci vrijedno rade na realizaciji projekta izgradnje zatvorenog olimpijskog bazena kako bi Trebinje što prije dobilo sportski centar na kome će mu pozavidjeti i mnogo veći gradovi.

Vedran Furtula, šef Službe nadzora investicija Hidroelektrana na Trebišnjici, istakao je za sajt firme da se radovi na izgradnji zatvorenog bazena izvode pojačanom dinamikom, i da će isti biti završeni i prije ugovorenog roka.

Tokom temeljenja objekta do sada je iskopano više od 14 000 mzemlje, odnosno u njegovom fundamentu, zamijenjeno više od 2 000 m3 materijala kamenom. U konstrukciju do sada je ugrađeno više od 2200 mbetona sa više od 120 t čelika, te postavljeno oko 5 000 m2 hidroizolacije. Takođe, paralelno se vrši ugrađivanje elektro i hidrotehničkih instalacija.

„Planirano je da prva faza radova, kojom će se objekat staviti u primarnu funkciju, bude završena  do oktobra sljedeće godine, dok će se opremanje bazena i pratećih sadržaja obavljati naknadno, u saradnji sa Gradom Trebinje“, dodao je Furtula.

Da podsjetimo, kompleks će sadržavati dva bazena u prizemlju, veći, olimpijskih, dimenzija 50 m ×25 m, bazen za rasplivavanje, 25 m ×10 m, kompenzacioni bazen, i druge prateće sadržaje (svlačionice, teretanu, garderobu, prostorije za sudije-delegate, konferencijsku salu, restoran, mokre čvorove, saunu, unutrašnje/podzemne garaže i vanjski/nadzemni parking), ukupne korisne površine 10 000 m2.

Zatvoreni bazen zadovoljavaće sve standarde za održavanje mađunarodnih plivačkih takmičenja propisane od Međunarodne plivačke federacije (FINA).

Izgradnjom zatvorenog bazena i omogućavanjem rekreacije na vodi tokom cijele kalendarske godine, Hidroelektrane na Trebišnjici će trajno ispuniti vodoprivrednu obavezu koja je nastala izgradnjom hidroenergetskog sistema.