„Hidroelektrane na Trebišnjici“ proslavile krsnu slavu Ilindan

Svetom liturgijom u crkvi Svetog proroka Ilije na Bilećkom jezeru, 2. avgusta 2019. godine obilježen je Ilindan, krsna slava Hidroelektrana na Trebišnjici.

Osim predstavnika Uprave HET-a kao domaćina slave, obilježavanju krsne slave HET- a prisustvovali su i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, generalni direktor Elektroprivrede RS Luka Petrović, vjernici, radnici HET-a, kao i brojni drugi gosti, predstavnici privrednog i političkog života grada i regije.

Slavski kolač  lomljen je u prostorijama Hidroelektrane Grančarevo.

Tom prilikom, generalni direktor Hidroelektrana na Trebišnjici, Gordan Mišeljić, rekao je da je za HET ovo jedna od najtežih poslovnih godina, zbog havarije u Hidroelektrani Plat kod Dubrovnika.

„Znamo da su u Dubrovniku u toku radovi na čišćenju elektrane i čekamo da vidimo koliko će još trebati vremena da se sve završi. Do tog momenta, mi smo našli rješenje. Potpisali smo sporazum sa protočnom Hidroelektranom Čapljina da se dio vode preusmjerava tamo. Dogovoreno je da do kraja godine dijelimo proizvodnju, što nam je relaksacija u cijeloj ovoj situaciji“, naglasio je Mišeljić i najavio da će, uprkos ovakvom stanju, svi započeti projekti biti realizovani.

[Best_Wordpress_Gallery id=“11″ gal_title=“Krsna slava Ilindan“]