PORIBLJAVANJE JEZERA I RJEČNIH TOKOVA NACIONALNOG PARKA SUTJESKA

U cilju očuvanja ribljeg fonda, „Hidroelektrane na Trebišnjici“, iz vlastitog mrijestilišta  „Mirotinj“, svake godine vrše poribljavanje svih otvorenih vodotoka na području istočne Hercegovine.

Zdravko Miljanović, vodeći inženjer mrijestilišta „Mirotinj“, rekao je za naš sajt da je dana 07.07.2020. godine, zajedničkom akcijom našeg preduzeća i službe nacionalnog parka „Sutjeska“, u sklopu redovnih aktivnosti poribljavanja, izvršeno poribljavanje ribolovnih voda nacionalnog parka „Sutjeska“ mlađu potočne pastrmke kategorija 0+.

On je naglasio da je poribljavanje izvršeno na lokalitetima rijeka Sutjeske i Hrčavke kao i Orlovačkog jezera i jezera na Donjim barama-planina Zelengora, sa 15 000 jedinki pastrmke, čime „Hidroelektrane na Trebišnjici“ nastoje da pomognu očuvanju biodiverziteta naših površinskih voda.

Kao društveno odgovorna firma, „Hidroelektrane na Trebišnjici“ će i dalje ulagati u zaštitu životne sredine u Hercegovini, ispunjavajući tako svoje obaveze iz vodoprivrednih dozvola, imajući na umu pri tome koliki je značaj očuvanja okruženja u kome živimo i u kome će odrastati naši potomci.

[Best_Wordpress_Gallery id=“74″ gal_title=“Poribljavanje Sutjeska“]