Skromnom svečanošću obilježena krsna slava HET-a

Svetom liturgijom u crkvi Sv.proroka Ilije, na ostrvu u Bilećkom jezeru, i slavskim obredom nakon liturgije, proslavljena je krsna slava „Hidroelektrana na Trebišnjici“ – Ilindan. Uobičajeno proslavljanje u objektima preduzeća izostalo je zbog opšte situacije prouzrokovane epidemijom kovida-19.

Liturgiji i skromnoj svečanosti, lomljenju slavskog kolača i ručku pored crkvice, prisustvovali su Gordan Mišeljić, direktor „Hidroelektrana na Trebišnjici“,  Ljubo Vuković, izvršni direktor za ekonomske, pravne i opšte poslove, Nikola Tubić, rukovodilac HE Trebinje 1, igumanija Tekla i monahinja iz manastira Dobrićevo, kao i nekolicina radnika HET—a i mještana iz okoline. Liturgiju je služio sveštenik Aleksandar Šmanja.

Gordan Mišeljić i sveštenik Aleksandar Šmanja uputili su čestitke svim radnicima „Hidroelektrana na Trebišnjici“ povodom slave, uz nade da ćemo sljedeću slavu dočekati u redovnim okolnostima i da će epidemija biti daleko iza nas.

Povodim krsne slave položeno je cvijeće na obilježja palim borcima u posljednjem odbrambeno-otadžbinskom ratu, kao i radnicima koji su stradali tokom izgradnje brane Grančarevo.

 

[Best_Wordpress_Gallery id=“76″ gal_title=“Slava HET-a 2020″]