Studenti Fakulteta za proizvodnju i menadžment na stručnoj praksi u HET-u

Shvatajući važnost upotpunjavanja teorijskih znanja praktičnim iskustvom, „Hidroelektrane na Trebišnjici“  godinama omogućavaju studentima završnih godina studija na tehničkim fakultetima da stručnu praksu odrade na objektima ovog sistema.

U prethodnim nedjeljama svoja prva praktična znanja sticali su studenti Fakulteta za proizvodnju i menadžment iz Trebinja, za koje je praksa organizovana po ugovoru između „Elektroprivrede Republike Srpske“ i Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Studente na stručnoj praksi obišao je i direktor „Hidroelektrana na Trebišnjici“, Gordan Mišeljić. Pozdravljajući studente, rekao je da mu je čast sarađivati sa mladim, talentovanim ljudima i da se nada da će im ovo iskustvo pomoći da postanu stručnjaci u oblasti energetike, dodajući da „Hidroelektrane na Trebišnjici“ imaju dugogodišnju tradiciju omogućavanja studentima obavljanja stručne prakse.

Nikola Tubić, rukovodilac HE Trebinje 1, ističe da su studenti imali priliku da se upoznaju sa glavnim dijelovima elektrane, načinima rada turbinama, generatorima, transformatorima i SCADA (engl. Supervisory Control And Data Acquisition) sistemom za upravljanje agregatima i postrojenjima.

„Studenti iz svih gradova istočne Hercegovine na praksu dolaze uglavnom tokom ljetnjih mjeseci. Cilj ovakvih projekata je da se pomogne u stvaranju novih generacija mladih stručnjaka koji će, u dogledno vrijeme, biti nosioci razvoja preduzeća i regije“, istakao je Tubić, rekavši da i u narednim periodu očekuje još studenata tehnike sa različitih univerziteta iz regiona.

Studenti su zadovoljni stečenim znanjem i zahvalni „Hidroelektranama na Trebišnjici“ za pruženu priliku da upoznaju svoje buduće radno okruženje.

[Best_Wordpress_Gallery id=“79″ gal_title=“Strucna praksa studenata FPM“]