O unapređenju saradnje HET-a i vinarija na radnom doručku

U petak, 02.10.2020. godine u prostorijama HE Trebinje 2 organizovan je radni doručak za predstavnike svih trebinjskih vinarija i vinskih podruma na kome se razgovaralo o unapređenju dosadašnje saradnje između Službe za laboratorijska ispitivanja „Hidroelektrana na Trebišnjici“ i vinarija,  vezano za usluge fizičko-hemijskih analiza vinskih proizvoda, proizvoda šire i šire u toku fermentacije, te tumačenje dobijenih rezultata. Doručku su, pored predstavnika vinarija, prisustvovali članovi uprave „Hidroelektrana na Trebišnjici“, šef Službe za laboratorijska ispitivanja Adrijana Vučurević, kao i radnici službe odgovorni za analize vinskih proizvoda.

Proizvođači vina  ističu da su vrlo zadovoljni saradnjom kao i da bez analiza koje se izvode u laboratoriji „Hidroelektrana na Trebišnjici“  ne bi mogli da proizvode vina vrhunskog kvaliteta.

Takođe, naglašavaju da postojanje ovakve laboratorije u Trebinju znatno smanjuje troškove vinarijama,  jer su cijene analiza uzoraka u komercijalnim laboratorijama daleko veće od cijena koje su ustanovljene ugovorom između „Hidroelektrana na Trebišnjici“ i proizvođača vina.

U Službi za laboratorijska ispitivanja trenutno se analizira više od 10 parametara koji pokazuju kvalitet vina, pri čemu se konstantno radi na poboljšanju opremljenosti laboratorije i povećanju broja analiziranih parametara,  čime „Hidroelektrane na Trebišnjici“ nastoje da pomognu razvoj vinarstva, kao i razvoj privrede na jugu Republike Srpske.

 

[Best_Wordpress_Gallery id=“85″ gal_title=“Unapredjenje saradnje sa vinarima“]