Akcijama na Sušici i Goričkom jezeru nastavljeno poribljavanje voda Trebišnjice

Poribljavanje voda u slivu rijeke Trebišnjice nastavljeno je 05. 11. 2020. godine, kada su  u radnici „Hidroelektrana na Trebišnjici“ u sklopu redovnih aktivnosti, u rijeku Sušicu i Goričko jezero ubacili 25 000 komada mlađi kalifirnijske pastrmke dužine 9-10 cm, proizvedene u mrijestilištu Mirotinj.

Nikola Tubić, rukovodilac HE Trebinje 1, ističe da u „Hidroelektranama na Trebišnjici“, ovakvim akcijama nastoje da pomognu očuvanju biodiverziteta naših površinskih voda i obogate riblji fond rijeka i jezera, čime se ispunjavaju obaveze proistekle iz vodoprivrednih dozvola i štite ekosistemi koji su narušeni gradnjom hidroenergetskih objekata.

„Imajući u vidu izuzetnu važnost očuvanja okruženja u kome živimo, “Hidroelektrane na Trebišnjici“  svake godine u istočnoj Hercegovini izvrše od 15 do 20 akcija poribljavanja otvorenih voda mlađi pastrmke, pri tom vodeći računa o što većoj zastupljenosti autohtonih vrsta i dobrom kvalitetu nasadnog materijala“, napomenuo je Tubić, naglašavajući da će „Hidroelektrane na Trebišnjici“ nastaviti sa ulaganjima u zaštitu životne sredine svjesni odgovornosti koju imaju pred svojim potomcima.

[Best_Wordpress_Gallery id=“91″ gal_title=“Poribljavanje Susisce i Gorickog jezera“]