HET se pridružio programu „Efikasno povezivanje obrazovanja i privrede“

Radnici „Hidroelektrana na Trebišnjici“, Mirko Traparić i Predrag Kukurić završili su obuku za mentora za izvođenje praktične nastave u okviru projekta „Efikasno povezivanje obrazovanja i privrede“, čiji je organizator Privredna komora Republike Srpske u saradnji sa Područnom privrednom komorom Trebinje, a realizivala je gradska Razvojna agencija, uz podršku grada Trebinja i Fondacije „Helvetas, moja budućnost“. Cilj obuke bio je sticanje pedagoških osnova i vještina planiranja rada sa učenicima tokom boravka učenika na stručnom usavršavanje kroz praktičnu nastavu. U okviru pogona HE Trebinje 1 praktična znanja sticaće učenici trebinjske „Tehničke škole“, koji se obrazuju za profile iz oblasti elektrotehnike.

Budući mentori, zadovoljni stečenim znanjima, vjeruju da će mladim trebinjcima prenijeti korisna i vrlo dragocjena prva praktična iskustva iz oblasti u kojoj se školuju.

„Hidroelektrane na Trebišnjici“, shvatajući važnost upotpunjavanja teorijskih znanja praktičnim iskustvom, omogućavaju usavršavanje kroz stručnu praksu u pogonima svog sistema i studentima završnih godina studija na tehničkim fakultetima iz opština istočne Hercegovine u ljetnjim mjesecima.