Izvršeno poribljavanje Sušice – omiljene destinacije ribolovaca

Na oko 15 kilometara istočno od Trebinja, nalazi se pritoka rijeke Trebišnjice,  Sušica. Voda Sušice je izuzetno čista, smaragdne boje, a njene obale su omiljena mjesta ljubitelja ribolova, izletnika i kupača.

Da bi Sušica zadržala epitet prirodnog bisera i da bi postala turistička atrakcija, iz „Hidroelektrana na Trebišnjici“ ulažu velike napore da se očuva čistoća njenih voda i  obogati njen riblji fond.

Nikola Tubić, rukovodilac HE Trebinje 1, ističe da su radnici „Hiroelektrana na Trebišnjici“ iz vlastitog mrijestilišta „Mirotinj“, krajem februara, u vode rijeke Sušice pustili 2000 komada kalifornijske pastrmke dužine 12-14 cm.

On podsjeća da je u „Mirotinju“ nedavno završen mrijest i da se trenutno sprovode aktivnosti na podizanju i uzgoju mlađi do odgovarajuće veličine za poribljavanje, pri čemu se vodi računa o što većoj zastupljenosti potočne i mekousne pastrmke, kao autohtonih vrsta, da bi se sačuvali prirodni ekosistemi i ljepote naših rijeka.

„Hidroelektrane na Trebišnjici“ svake godine, na području istočne Hercegovine izvrše od 15 do 20 akcija poribljavanja otvorenih voda mlađu pastrmke.

[Best_Wordpress_Gallery id=“105″ gal_title=“Poribljavanje Susice“]