Bilećko jezero bogatije za oko 150 000 jedinjki kalifornijske pastrmke

Radnici „Hidroelektrana na Trebišnjici“ su u saradnji sa sportsko-ribolovnim društvom „Bileća” iz Bileće i d.o.o. Ribar iz Trebinja, 08. 03. 2021. u vode Bilećkog jezera pustili oko 150 000 jedinjki kalifornijske pastrmke veličine 4-5 cm.  Ovim i sličnim aktivnostima  „ Hidroelektrane na Trebišnjici“ nastoje da pomognu očuvanju biodiverziteta naših površinskih voda i obogate riblji fond najvećeg balkanskog jezera, čime se ispunjavaju obaveze proistekle iz vodoprivrednih dozvola i štite ekosistemi koji su narušeni gradnjom hidroenergetskih objekata.

Bistra voda Bilećkog jezera, izuzetno bogata ribom, pravi je raj za ribolovce, a u ovom predjelu izuzetne ljepote i bogatstva uživaju i stanovnici okolnih hercegovačkih opština, kao i putnici namjernici koju prolaze magistralom pored jezera.

Pored različitih vrsta pastrmke, Bilećko jezero je bogato i mnogim drugim vrstama ribe: som, golać šaran i šaran ljuskar, amur, klen, strugač, zlatni karaš, babuška, deverika, crvenperka, gaovica, grgerč, sunčanica, zelenka, američki somić.

Kao društveno odgovorna firma, „Hidroelektrane na Trebišnjici“ će i dalje ulagati velike napore u zaštitu bogatstva naših voda i životne sredine u Hercegovini, imajući na umu koliki je značaj očuvanja okruženja u kome živimo, svjesni obaveza i odgovornosti prema svojim potomcima.

[Best_Wordpress_Gallery id=“111″ gal_title=“Bilecko jezero bogatije za 150000 komada kalifornijske pastrmke“]