Na HE Trebinje 1 studenti Fakulteta za proizvodnju i menadžment stekli prva praktična znanja

Tokom prošlog mjeseca u posjeti HE Trebinje 1 bili su studenti drugog ciklusa studija Fakulteta za proizvodnju i menadžment, gdje su obavili stručnu praksu iz predmata „Tehnička dijagnostika u energetici“.

Nikola Tubić, rukovodilac HE Trebinje 1, kaže da u „Hidroelektranama na Trebišnjici“ razumiju koliki značaj imaju prva praktična iskustva u struci, te da im prenošenje znanja budućim mladim kolegama uvijek predstavlja veliko zadovoljstvo.

„Studenti iz ove studijske grupe imali su najviše interesivanja za naš sistem za upravljanje postrojenjem SCADA, ali su dobili priliku i da na licu mjesta vide kako rade turbine, generatori, transformatori i dr. Pored stručnih praksi koje obavljaju studenti, u okviru programa „Efikasno povezivanje obrazovanja i privrede“, čiji je organizator Privredna komora Republike Srpske u saradnji sa Područnom privrednom komorom Trebinje, u pogonu HE Trebinje 1 boraviće i učenici trebinjske srednje „Tehničke škole“. Cilj ovakvih projekata je da se pomogne u stvaranju novih generacija mladih stručnjaka koji će, u dogledno vrijeme, biti nosioci razvoja preduzeća i regije“, istakao je Tubić.

Studenti izražavaju zadovoljstvo što su mogli iz prve ruke naučiti kako funkcioniše jedno veliko postrojenje i zahvalni su „Hidroelektranama na Trebišnjici“ na prilici da izbliza vide kako će izgledati njihov posao.

[Best_Wordpress_Gallery id=“107″ gal_title=“Strucna praksa HET1 2021″]