Završetak radova na saobraćajnici koja povezuje branu „Gorica“ i centar Trebinja u narednih mjesec dana

Radovima na izgradnji pješačke staze od brane „Gorica“ do centra grada,  „Hidroelektrane na Trebišnjici“ nastavile su sanaciju i proširenje saobraćajnice koja povezuje branu „Gorica“ sa centrom grada.

Danilo Ilić, rukovodilac sektora investicione izgradnje, naglašava da su radovi na ovom projektu ušli u završnu fazu i da  je projektom predviđena izgradnja saobraćajnice sa dvije trake ukupne širine 5m i dužine 2km, sa pješačkom stazom uz korito rijeke Trebišnjice duž cijelog puta, širine oko 1.5m. On dodaje da su do sada završeni iskopi na trasi, postavljeni ivičnjaci, izgrađeni odvodi oborinskih voda, rasvjeta, kao i pristupni put za Studenac, i nasipanje trase. Osim asfaltiranja dionice od Studenca do brane, biće proširena i prethodno izgrađena dionica do željezničkog mosta u obimu koliko to budu dozvoljavale granice parcela. Dio puta u zoni gradilišta mosta preko rijeke Trebišnjice u dužini od oko 200 m biće asfaltiran naknadno, jer temeljna stopa mosta jednim dijelom ulazi u saobraćajnicu.

 „ Očekujemo da će u narednih mjesec dana biti završeni svi radovi i da će grad Trebinje dobiti jednu modernu saobraćajnicu duž korita rijeke, kojom će biti značajno olakšana saobraćajna komunikacija između gradskih naselja, ali i novim šetalištem stvoreni uslovi za uživanje u ljepotama osvježavajućeg ambijenta rijeke. Sa ovom pješačkom stazom, i u narednom periodu planiranom izgradnjom šetališta od Perovića mosta do Studenca, a i prethodno urađenim šetalištem uz Ćatovića krak, dobićemo pješačku stazu u kontinuitetu od brane „Gorica“ do  Pridvoraca“, naglašava Ilić.

U saradnji sa gradom Trebinjem na realizaciji infrastrukturnih projekata „Hidroelektrane na Trenjbišnjici“ nastoje dati konstantan doprinos razvoju zajednice u kojoj posluju. Vrijednost ovog projekta je oko 750.000,00 KM bez PDV-a.