Ispitivanje i servisiranje protivpožarne zaštite generatora na pogonu HE Trebinje I

U sklopu redovnog polugodišnjeg održavanja sistema protivpožarne zaštite generatora, 23. septembra izvršeno je ispitivanje automatskih i ručnih javljača, provjera rada signalizacije i dojavnih linija, kao i provjera sistema za gašenje požara.

„Sem navedenog, provjerava se i pritisak u bocama sa inergen gasom u oba odvojena sistema, a izvršena je i zamjena baterija za rezervno napajanje protivpožarne centrale i napajanja rezervnog relejnog polja. Ispitivanjem je ustanovljeno da svi sistemi rade ispravno na sva tri generatora.“ – istakao je Vladimir Zerdo, dipl. inženjer elektrotehnike iz Službe za automatiku, mjerenja i zaštite, a koji je nadzorni organ nad ovim aktivnostima.

Ispitivanje protivpožarne zaštite generatora se vrši na svakih šest mjeseci, a ovogodišnje ispitivanje izvršili su predstavnici firme „V&Z Zaštita“ iz Banjaluke.

„Institut ‘V&Z Zaštita’ je dobio ugovor za periodično ispitivanje stabilnog sistema za gašenje požara generatora. Ispitivanje  se radi dva puta godišnje i ovo je prvo ispitivanje u 2021. godini. Nosioci posla ispred naše firme su diplomirani inženjeri elektrotehnike – Damjanko Đaković i Goran Elek.“ – rekla nam je Dragica Batinić ispred firme „V&Z Zaštita“.

FOTOGALERIJA