Stručna ekskurzija zaposlenih u HET-u

Danas je grupa od trideset zaposlenih u HE „Trebinje II“, u Investicijama, Razvoju i istraživanjima te Tehničkom sektoru „Hidroelektrana na Trebišnjici“ obišla najznačajnije objekte u izgradnji HE “Dabar“. Lijepo vrijeme i dobro raspoloženje pratilo je mini stručnu ekskurziju koja je započela posjetom Vodostanu u Dabarskom polju, a nastavljena posjetom gradilištu tunela Straževica – Zovi do i završena u Biogradu kod Nevesinja, gdje je u toku betoniranje na ulaznoj građevini.

U mjestu Divin, kolege iz „Hidroelektrana na Trebišnjici“ sačekao je Nebojša Vujović, dipl. inženjer građevinarstva koji im je poželio dobrodošlicu i preuzeo ulogu stručnog vođenja kroz najznačajnije objekte.

Vujović koji je ujedno i vodeći građevinski inženjer na HE „Dabar“ je stručnim pojašnjenima, kolege uputio u trenutne radove na gradilištima.

„Danas sam kolegama iz HET-a približio trenutne radove na gradilištima. Mogli su vidjeti da je tunel probijen sa Straževice i sa Vodostana i da trebamo probiti još oko 1.000 metara na napadnom mjestu 3 odnosno da spojimo napadno mjesto 3 – Straževica desno sa ulazne građevine. Upoznali smo ih i sa činjenicom da se radi sekundarna obloga na napadnim mjestima 3 i 4 odnosno na Vodostanu i na Straževici. Takođe, kolege su na licu mjesta, u Biogradu prisustvovale radovima na ulaznoj građevini, gdje je u toku betoniranje.“ – rekao nam je Nebojša Vujović i pozvao ostale kolege iz „Hidroelektrana na Trebišnjici“ da im dođu u posjetu.

Vođa puta ispred zaposlenih u „Hidroelektranama na Trebišnjici“ bio je Dragan Brenjo, diplomirani inženjer građevinarstva, koji nije krio oduševljenje radovima na izgradnji HE „Dabar“.

„Ovo je monumentalni projekat i ja često znam reći da ovakvi objekti, podzemni objekti su pastorčad građevine. Daleko su od očiju javnosti i ljudi ne znaju da ih cijene. Ovo je nešto što treba vidjeti u toku izgradnje i drago mi je da smo došli i vidjeli i vodostan i tunel i ulaznu građevinu. Svaka čast kolegama koji su angažovani na ovim gradilištima.“ – istakao je Dragan Brenjo, koji je šef Građevinske službe HE „Trebinje II“

Podsjećamo da je izgradnja HE „Dabar najveći je i nasloženiji projekat u istočnoj Hercegovini.

FOTOGALERIJA