Novo poribljavanje Sušice i Goričkog jezera

Od jutarnjih časova zaposleni u „Hidroelektranama na Trebišnjici“, u saradnji sa članovima Sportsko – ribolovnog društva „Trebinje“, poribljavaju vode rijeke Sušice i Goričkog jezera na više lokacija.

Zdravko Miljanović, vodeći inženjer na Mrijestilištu „Mirotinj“ pojašnjava nam da se u toku današnjeg dana poribljavanje ribolovnih voda Trebinja vrši nasadom dužičaste pastrmke, kategorije 0+, u količini od 100.000 komada, veličine od sedam do osam centimetara.

„Poribljavamo rijeku Sušicu na više lokaliteta, takođe i Goričko odnosno Lastvansko jezero na više lokaliteta. Nasadni materijal je u dobrom zdravstvenom i kondicionom stanju tako da očekujemo dobre rezultate poribljavanja s obzirom na uzrasnu kategoriju nasadnog materijala i zdravstveno i kondiciono stanje nasadnog stanja. Mlađ je i ovog puta proizvedena na Mrijestilištu „Hidroelektrana na Trebišnjici“.“ – istakao je inženjer Miljanović.

I Željko Kraljević, sekretar Sportsko – ribolovnog društva „Trebinje“, izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa „Hidroelektranama na Trebišnjici“.

„Ovo je treće poribljavanje ove godine. U prethodnom periodu izvršili smo poribljavanje Bilećkog jezera i rijeke Trebišnjice. Danas ćemo sa 100.000 komada potočne pastrmke poribiti Sušicu i Goričko jezero. Zbog toga dugujemo ogromnu zahvalnost „Hidroelektranama na Trebišnjici“ i direktoru Gordanu Mišeljiću.“ – istakao je  Željko Kraljević.

Od Kraljevića smo saznali i da je u prošloj godini Sportsko – ribolovno društvo „Trebinje“ dostiglo rekordnih šest stotina članova.

„Molimo sve ribolovce da se pridržavaju zabrane ribolova na Bilećkom jezeru od 15. maja do 15. juna, jer se sad mrijesti „bijela“ riba. Jedino rejon Dubočana ostaje otvoren za lov sportskih ribolovaca kao i  jedan mali dio ispod Bileće.“ – dodao je Kraljević.

U toku ove godine očekuje se još nekoliko akcija poribljavanja nasadnim materijalom potočne pastrmke, koji će, takođe, biti proizveden u Mrijestilištu „Mirotinj“.

FOTOGALERIJA