Đačke ekskurzije

Posjetom učenika petih razreda Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ i petih i devetih razreda iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz našeg grada, Hidroelektrani „Trebinje 1“, završene su đačke ekskurzije, koje su ove godine bile u mnogo većem obimu nego ranijih godina.

Direktori i nastavnici osnovnih škola istočnohercegovačke i Dobojsko –bijeljinske regije, prije nešto više od dva mjeseca, iskazali su želju da se u školske izlete uvrsti posjeta „Grančarevu“, kako bi đacima približili princip rada hidroelektrana.

Njih oko 400, iz obje škole, u pratnji učitelja i nastavnika obišli su krunu brane, mašinsko postrojenje, komandu i na kraju se počastili u restoranu.

„Oduševljeno su razgledali i zapitkivali inženjere kako se to proizvodi struja. Shodno njihovom uzrastu, inženjeri koji ovdje rade su im prenijeli osnovne informacije o radu hidroelektrane, o izgradnji brane i proizvodnji struje, tako da je ova posjeta bila izrazito edukativnog karaktera.“ – poručili su iz trebinjskih osnovnih škola i iskazali želju za nastavkom saradnje.

Đačke ekskurzije će biti nastavljene u septembru, a krajem ove sedmice u posjetu Hidroelektrani „Trebinje 1“ dolaze studenti tehničkih fakulteta.

FOTOGALERIJA