Osnovci iz Bileće u posjeti HE „Trebinje 1“

Oko 170 osnovaca iz Bileće posjetilo je ove sedmice Hidroelektranu „Trebinje 1“. Među osnovcima su bili učenici četvrtog, šestog i sedmog razreda Osnovne škole “Petar II Petrović Njegoš” iz Bileće. Djeca su na Grančarevo doputovala u pratnji učitelja i razrednih starješina.

O načinu rada, funkcionisanju i značaju hidroelektrane, osnovcima su, na jednostavan, zanimljiv i njima razumljiv način govorili inženjeri koji rade u elektrani.

Učenici su pažljivo slušali, pokazali veliko interesovanje i radoznalo postavljali zanimljiva pitanja.

„Veoma je zanimljivo vidjeti kako funkcioniše elektrana. Ovo je za učenike od posebnog značaja, jer uče o obnovljivim izvorima energije, o tome kako se proizvodi struja u Hercegovini, pa smo sigurni da im je taj princip rada sada mnogo jasniji i da će upotpuniti njihovo znanje.“ – istakli su nastavnici iz Bileće.

Miodrag Parežanin, direktor Osnovne škole „Petar II Petrović Njegoš“ zahvalio se menadžmentu „Hidroelektrana na Trebišnjici“.

„Zadovoljstvo mi je što ste nas ugostili. Djecu su sa uživanjem slušala sve o radu i funkcionisanju hidroelektrane. Nadam se da ćemo ovu saradnju nastaviti i da će ove posjete postati praksa.“

FOTOGALERIJA