Pikado tim opet najbolji

Na upravo završenim 22. Susretima radnika Elektroprivrede Republike Srpske, ekipa „Hidroelektrana na Trebišnjici“, u generalnom plasmanu, podijelila je šesto mjesto sa ekipom Elektro – Bijeljine.

Susreti su počeli u četvrtak veče, 23. juna, svečanim defileom, a čast da otvori radničke sportske igre pripala je Ivanu Koprivici, izvršnom direktoru za tehničke poslove u Mješovitom holdingu Elektroprivrede Republike Srpske.

U petak, 24. juna, ekipe su od devet časova bile na borilištima. Takmičenja su se održavala u 13 disciplina. Petak je, uglavnom, bio rezervisan za kvalifikacije dok su u subotu, 25. juna bila organizovana polufinalna i finalna takmičenja.

Nakon dva dana fer i sportske igre, posebno smo ponosni na koleginice: Radinku Kulašević, Nedu Kecojević, Bojanu Miljković i Olju Aleksić, koje su izuzetno jakoj konkurenciji, osvojile prvo mjesto u pikadu. Pikado tim je briljirao i prošle i ove godine, a Radinka Kulašević je sa osvojena 152 kruga ubjedljivo najbolji pikado igrač. Bojana Miljković je sa osvojenih 136 krugova zauzela peto mjesto.

Ništa manje pohvale ne zaslužuje ni ženski streljački tim u sastavu: Tamara Gvozdenović, Biljana Milojević i Jelena Petrović, koji je osvojio odlično treće mjesto.

Nakon šest sati igre, ostao je žal za trećim mjestom u ženskom stonoteniskom timu. Koleginice Mare Brnjoš, Ljubica Pujić i Dušica Marić osvojile su četvrto mjesto.

I ostali timovi „Hidroelektrana na Trebišnjici“ uložili su veliki trud na sportskim terenima te je plasman našeg kolektiva po disciplinama sljedeći:

  • Atletika – trka na 400 m i skok udalj (žene) – šesto mjesto. U pojedinačnoj konkurenciji, u trci na 400m Dušanka Čihorić se plasirala na peto mjesto, a u skoku udalj Jelica Manigoda na četvrto mjesto,
  • Mali fudbal (muškarci) – sedmo mjesto,
  • Odbojka (muškarci) – šesto mjesto,
  • Odbojka (žene) – osmo mjesto,
  • Basket tri na tri (muškarci) – peto mjesto,
  • Nadvlačenje konopca – peto mjesto,
  • Šah (mješovita ekipa) – šesto mjesto,
  • Streljaštvo (muškarci) – šesto mjesto i
  • Stoni tenis (muškarci) – jedanaesto mjesto.

Svečanim proglašenjem najuspješnijih ekipa i pojedinaca kojima su uručeni pehari i diplome, u subotu 26. juna u večernjim satima, završene se najmasovnije radničke sportske igre „Elektroprivrede RS“ u dosadašnjoj istoriji ove manifestacije.

Prema zvaničnim podacima, na 22. Susretima radnika ERS-a u Trebinju učestvovalo je rekordnih 1.320 učesnika, a ukupni pobjednik u generalnom  plasmanu je ekipa RiTE Gacko, dok su drugo i treće mjesto zauzeli timovi RiTE Ugljevik i Elektro-Krajina Banjaluka. Pehare najuspješnijim ekipama uručio je Jovica Vlatković, izvršni direktor za razvoj i investicije ERS-a.

Bilten sa 22. susreta radnika Elektroprivrede Republike Srpske možete preuzeti OVDJE

FOTOGALERIJA