Brana kao inspiracija

Nakon đačkih i studentskih posjeta brani „Grančarevo“, 20. juna upriličena  je i posjeta učesnika Likovne kolonije „Lastva – Trebinje“, koju već 16 godina u našem gradu organizuje slikarka Radmila Lizdek.

„Zahvaljujem se rukovodstvu ‘Hidroelektrana na Trebišnjici’ kao i  zaposlenima na ‘Grančarevu’ što su nam upriličili srdačnu dobrodošlicu i dali nam priliku da se upoznamo sa radom HE ‘Trebinje 1’. Među učesnicima su eminentni umjetnici i profesori iz Republike Srpske, Srbije, Bugarske i Crne Gore, dekan Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu prof. dr Radoš Antonijević, dekan Akademije primenjenih umetnosti u Beogradu prof. dr Goran Čpajak, urednik u redakciji za kulturu na Radio televiziji Srbije, istoričar umjetnosti i likovni kritičar Danijela Purešević, docent Branko Milanović sa Akademije likovnih umjetnosti iz Trebinja, prof. dr Simeon Panajotov sa univerziteta u Sofiji itd. I svi oni će ponijeti lijepe uspomene iz našeg grada.“ – istakla je Radmila Lizdek.

I ova posjeta našem najznačajnijem objektu završena je u prijatnoj atmosferi i druženju umjetnika sa našim kolegama, a kako smo iz razgovora mogli čuti – brana „Grančarevo“ će im zasigurno poslužiti kao inspiracija u daljem radu.