POČEO REDOVAN GODIŠNJI REMONT U HET-u

Redovan godišnji remont sistema „Hidroelektrana na Trebišnjici“ počeo je danas, 2. septembra i biće završen do 13. oktobra tekuće godine i skoro u cjelosti će ga obaviti zaposleni u Preduzeću.

 

Kako ističe Nikola Tubić, rukovodilac HE „Trebinje 1“ remontovaće se Hidroelektrane „Trebinje 1“, „Trebinje 2“ i „Dubrovnik“.

 

„Kad je riječ o Hidroelektrani „Trebinje 1″ od većih radova, između ostalog, biće zamijenjen upravljački dio sistema pobude generatora broj 3, antikorozivna zaštita dijelova cjevovoda leptirice i difuzora te pregled i sanacija radnih kola na sva tri agregata“.

 

Od Nikole Tubića smo saznali i da će na Hidroelektrani „Trebinje 1“ beznaponsko stanje trajati od 2. do 11. septembra.

 

„Agregat broj 1 biće u remontu od 12. do 21. septembra, nakon čega će početi remont agregata broj 2 od 22. septembra do 1. oktobra i na kraju ćemo raditi remont agregata broj 3 od 2. do 13.oktobra. U toku beznaponskog stanja, elektrana će biti u potpunosti neraspoloživa, odnosno svi agregati će biti van mreže 10 dana jer će postrojenja biti bez napona i taj period se koristi za njihovu detaljnu reviziju“, pojasnio je Tubić i potvrdio da će u toku remonta na Hidroelektrani „Trebinje 1“, dva agregata uvijek biti raspoloživa za potrebe elektroenergetskog sistema.

 

Kad je riječ  o Hidroelektrani „Trebinje 2“, Tubić je rekao da će ona biti u remontu od 2. do 16. septembra dok će u Hidroelektrani „Dubrovnik“, oba agregata biti istovremeno remontovana od 2. septembra do 6.oktobra, a bezvodno stanje tunela koji ide od Het-a 2 prema ‘Dubrovniku“ biće od 2. do 11. septembra u trajanju od 10 dana“, dodao je Tubić.

 

Redovan godišnji remont u „Hidroelektranama na Trebišnjici“  preventivno je održavanje gdje se otklanjaju nepravilnosti i smetnje koje su primijećene u prethodnom periodu.

 

ab-img
ab-img