УСПЈЕШНО ЗАВРШЕН РЕМОНТ

Редован годишњи ремонт система „Хидроелектрана на Требишњици“ завршен је 13. октобра, како је планом ремонта и било предвиђено. Ремонтне радове на агрегатима и постројењима планиране планом редовног годишњег ремонта већином су обавили запослени у систему ХЕТ-а.

„Кад је ријеч о Хидроелектрани „Требиње 1″ од већих радова, између осталог, замијењен је управљачки дио система побуде генератора број 3, урађена је антикорозивна заштита дијелова цјевовода лептирице и дифузора агрегата 1 и 2 те обављен преглед и санација радних кола на сва три агрегата“, истакао је Никола Тубић, руководилац ХЕ „Требиње 1“.

Тубић је додао и да се ремонт може оцијенити врло успјешним, како због обима и квалитета обављених радова, значаја обављених радова и испитивања на генераторима и опреми, тако и због чињенице да су отклоњене одређене неправилности и сметње у погону које су примијећене у претходном периоду, а што ће све заједно резултирати још бољим резултатима.

Подсјећамо, овогодишњи ремонт почео је 2. септембра, а радови су у потпуности изведени у складу са планом годишњег ремонта за 2024. годину