het@henatrebisnjici.com +387 (059) 260-213

Трећа акција добровољног даривања крви

ТРЕЋА АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАРИВАЊА КРВИ

радника Мјешовитог Холдинга “ЕРС“ – МП ад. Требиње ЗП “Хидроелектране на Требишњици“ а.д. Требиње у 2012.години

Као један од најорганизованијих и најбројнијих актива добровољних давалаца крви не само Требиња већ и Источне Херцеговине и читаве Републике Српске, актив добровољних давалаца крви Мјешовитог Холдинга “ЕРС“ – МП ад. Требиње ЗП “Хидроелектране на Требишњици“ а.д. Требиње, је по трећи пут ове године организовао акцију даривања крви.
У трећој организованој акцији добровољног даривања крви нашег актива учешће је узело 40 добровољних давалаца крви нашег актива, од којих су 34 дариваоца била здравствено способна за даривање драгоцјене течности.
Начелник Службе за трансфузијску медицину из Требиња, др. Драган Шаренац, уручио је захвалнице за 30 пута даривану крв Валентић Рајку, Симовић Младену, Бодирога Будимку, Спаић Рајку, Кукурић Васу, Паповић Вукашину, Чубрило Драгану, Миљановић Миленку, Кукић Арсенију и Анђелић Здравку, као и Стевановић Милану и Мркоња Здравку захвалнице за 40 пута даривану крв.

Послије акције даривања крви организован је заједнички ручак за госте и чланове Актива добровољних давалаца крви Мјешовитог Холдинга “ЕРС“ – МП ад. Требиње ЗП “Хидроелектране на Требишњици“ а.д. Требиње.

До краја 2012.године, очекује нас још једна редовна акција даривања крви коју ће организовати актив добровољних даваоца крви погона ХЕ Требиње 1 (почетком децембра). Наш актив добровољних давалаца крви, током претходног периода, учествовао је у пријатељским акцијама даривања крви у Лакташима, Бањалуци и Вишеграду, а у наредном периоду ће узети учешће и у пријатељским акцијама добровољног даривања крви у Крагујевцу и Београду, с чијим активима имамо одличну сарадњу, рекао је предсједник актива добровољних давалаца Мјешовитог Холдинга “ЕРС“ – МП ад. Требиње ЗП “Хидроелектране на Требишњици“ а.д. Требиње Драгомир Ћурић.

Предсједник актива, такође је истакао одличну сарадњу са Службом за трансфузијску медицину из Требиња и њеним начелником др. Драганом Шаренцом и са руководством Предузећа на челу са директором Марком Митровићем, који је недавно уручио захвалнице за 50 даривања крви Краљевић Славку, Кривокапић Радивоју, Ћурић Драгомиру и постхумно пок. Мандегања Светозару.

Током ове године прикупљено је, до сада, укупно око 200 јединица крви, те овим путем позивамо здравствено способне раднике нашег Предузећа да нам се придруже и да будемо још организованији, бројнији и спремнији како би смо нашом хуманошћу помогли и спашавали људске животе….

 

Подијели на мрежама...