Година јубилеја: 50 година успјешног рада

Ове године навршава се 60 година од оснивања Радне организације Хидроелектране на Требишњици и 50 година од пуштања у рад Хидроелектране Требиње I (ХЕТ I) чиме је озваничено пуштање у погон система Хидроелектрана на Требишњици (ХЕТ).

За историју ХЕТ-а 25. март 1968. године веома je значајан датум, јер је тог дана у редовну производњу пуштена Хидроелектрана Требиње I. Успјешна реализација пројекта изградње бране Гранчарево и прибранске хидроелектране Требиње I, као и формирање акумулације Билећког језера, биo је подвиг европских размјера и доказ да је у карсту могуће градити велике хидротехничке системе.

Сада, након педесет година, овај велики градитељски подухват, не губи на величини и значају. Из темеља су измијењени услови живота становника источне Херцеговине и Хидроелектране на Требишњици су од свог формирања до данас биле главни носилац економског и друштвеног развоја регије.

У част овог великог јубилеја Хидроелектране на Требишњици ће током године организовати низ активности, којима ће бити обиљежено 50 година успјешног рада.