Додијељене награде најбољим основцима за литерарне и ликовне радове

У просторијама Хидроелектрана на Требишњици данас су додијељене награде побједницима литерарног конкурса на тему „Теби што појиш и храниш – бесмртна љепотице“ и ликовног конкурса на тему „Мотиви ријеке Требишњице са неким од изграђених објеката“.

Kонкурс је организован поводом обиљежавања пола вијека Хидроелектране „Требиње I“, а расписали су га Хидроелектране на Требишњици и Центар за информисање и образовање Требиње.

Награде ученицима данас је уручио Гордан Мишељић, генерални директор ХЕТ-а, који је истакао да конкурс за основце показује само дио одговорне политике овог енерегетског предузећа према свим грађанима Требиња.

„Драго нам је што се на конкурс пријавио велики број дјеце и што смо пригодним поклонима наградили нашу талентовану дјецу“, рекао је Мишељић.

ХЕТ је наградио ауторе три најбоља литерарна и ликовна рада лаптоп рачунарима, таблетима и комплетима школске лектире.

Ученица 9. разреда подручног одјељења у Ластви Основне школе „Јован Јовановић Змај“ Хелена Брајић освојила је прву награду на конкурсу за најбољи литерарни рад. Друго мјесто подијелили су литерарни радови Хелене Ивеље, ученице 6. разреда Основне школе „Јован Јовановић Змај“ и Мие Мијановић из 8. разреда школе „Свети Василије Острошки“, док је трећа награда припала Миљани Марић, ученици 7. разреда подручног одјељења у Петровом пољу Основне школе „Вук Kараџић“.

За најбољи ликовни рад на тему „Мотиви ријеке Требишњице са неким од изграђених објеката“ прву награду освојио је Сергеј Мандић, ученик 3. разреда Основне школе „Вук Kараџић“, другонаграђена је Јана Мусић из 4. разреда Основне школе „Свети Василије Острошки“, док је трећа награда припала Момчилу Ћаћићу из 5. разреда Основне школе „Јован Јовановић Змај“.

Посебним поклоном – комплетом наставних учила у вриједности од 300 KМ награђен је колективни ликовни рад дјеце са посебним потребама из специјалног одјељења Основне школе „Јован Јовановић Змај“.

На литерарни и ликовни конкурс поводом јубилеја ХЕТ-а пристигло је укупно 246 радова, од чега 188 ликовних и 58 литерарних.

Доспјеле радове оцјењивали су чланови литерарне и ликовне комисије, на чијем челу су били Новица Телебак, предсједник СПKД „Просвјета“ Требиње и уредник издавачке дјелатности Kњижевне заједнице „Јован Дучић“ Требиње и мр Владимир Kосић, редовни професор на Академији ликовних умјетности у Требињу.