Наставак радова на затвореном базену иде убрзаном динамиком

Прва четири од укупно девет носача нове конструкције крова затвореног базена који се гради на Бањама монтирани су претходних дана, а у наредном периоду биће монтирани и остали носачи, те постављени на бетонску конструкцију овог објекта.

Слободан Ратковић – шеф надзорног тима Хидролектрана на Требишњици, истиче да ће до 25. фебруара, уколико временске прилике дозволе, бити монтирани и остали носачи, те постављени на челичне ослонце уграђене у бетонску конструкцију.

Ратковић такође наглашава да је урађено и ново конструктивно рјешење, а нова кровна конструкција биће знатно ојачана у односу на претходну.

„Урађен је нови прорачун и то са ванстандардним оптерећењем, поготову оптерећењем од вјетра“, напомиње Ратковић.

Након монтаже конструкције истовремено би требало да теку радови на постављању кровног покривача и затварању стакленог дијела фасаде.

„Након тога слиједе инсталатерски и завршни занатски радови. Било је оправданих кашњења од стране извођача, а по новоутврђеној динамици радова, рок за завршетак објекта је пролонгиран за крај августа или почетак септембра 2020. године“, истиче Ратковић.

Куповину нове жељезне конструкције финансирао је извођач радова „Интеграл инжењеринг“, јер је претходна оштећена током олујног вјетра у фебруару прошле године, када је уништен цјелокупан кров.