het@henatrebisnjici.com +387 (059) 260-213

Механизација ХЕТ-а у санацији локалних путева

Поступајући у складу са молбом коју су мјештани села Турани упутили Управи ЗП „Хидроелектране на Требишњици“ а.д. Требиње, протеклих дана извршени су радови на санацији и проширењу дионице пута који води у ово село, укупне дужине 8km.

Наиме, ради се о старом макадамском путу, који је на неким дионицама био потпуно непроходан за аутомобиле и пољопривредне машине, што је значајно отежавало живот мјештанима овог села, а посебно у прољеће када су у току пољопривредни радови. Мјештани села су до сада у више наврата самостално поправљали одређене дионице пута, али је због клизишта које је направила вода, било немогуће урадити озбиљнију санацију пута без ангажовања механизације.

Урађено је поправљање постојећег пута на дужини од 4,5km, док је на дужини од 3,5km пут цијелом дужином проширен и комплетно насут.

ХЕТ је за ове радове ангажовао сву своју расположиву механизацију, с тим што су и сами житељи овог села учествовали у овој акцији са својом механизацијом и сојим радом.

У складу са својом дугогодишњом праксом, ХЕТ на овај начин помаже локалној заједници а посебно руралним срединама. Такође, прије мјесец дана механизација ХЕТ-а је  била ангажована приликом насипања и проширивања пута према селу Дубочани.

Управа ЗП „Хидроелектране на Требишњици“ а.д. Требиње ће и у будућности бити ту да помогне у рјешавању оваквих и сличних проблема у свакодневном животу наших суграђана.

Молба

[Best_Wordpress_Gallery id=“61″ gal_title=“Radovi u Turanima“]

Подијели на мрежама...