het@henatrebisnjici.com +387 (059) 260-213

Затворени олимпијски базен „Бање“ добија коначан изглед

Изградња затвореног олимпијског базена у спортско-рекреативном центру „Бање“ ушла је у завршну фазу. Током ове године требињци ће добити најсавременији објекат са два базена, већи олимпијских димензија и базен за распливавање, као и друге пратеће садржаје: свлачионице и гардеробу, теретану, ресторан, конференцијску салу и др.

Илија Таминџија, извршни директор Дирекције за производњу и техничке послове, са поносом истиче да ће „Хидроелектране на Требишњици“ ускоро граду Требињу, након више деценија исчекивања, предати један од најмодернијих спортско-рекреативних објеката, који је изграђен по свим ФИНА стандардима тако да задовољава све прописе за одржавање међународних такмичења и има идеалне услове за припреме врхунских спортиста.

„Иако су олујно невријеме и памдемија корона вируса успорили динамику радова, ми смо задовољни што смо у овом тешком времену успијели наћи начин и финансијска средства да се један овако важан објекат за наш град заврши“, додао је Таминџија.

Данило Илић, надзорни грађевински инжењер на изградњи затвореног базена, каже да се тренутно ради на околном уређењу, поплочавању, постављању стубова за расвјету и припремама за асфалтирање и затравњивање.

„Паралелно са поменутим активностима у објекту се приводе крају изузетно захтијевни керамичарски радови у шкољкама базена, јер ФИНА стандарди траже максималну прецизност. Истовремено се изводе и радови на постављању специфичних инсталација термотехничких и хидромашинских система, који морају бити усклађени тако да константно обезбијеђују оптималне услове рада“, нагласио је Илић.

[Best_Wordpress_Gallery id=“113″ gal_title=“Bazen Banje 2021″]

Подијели на мрежама...