het@henatrebisnjici.com +387 (059) 260-213

На брани „Гранчарево“ поново ради коси лифт

Коси лифт на брани Гранчарево који дуго година није био у функцији, послије поправке и детаљних испитивања, 06. 04. 2021. године добио је употребну дозволу. Лифт се користи за превоз радника и терета (различите опреме, материјала и алата) приликом извођења радова, од машинске зграде електране до круне бране, тј. са коте 303 на коту 402.  Између почетне (кота 303 – плато машинске зграде) и крајње станице лифта (кота 402 – круна бране) постоје још три станице за излазак на пасареле преко којих се долази до галерија бране на котама 320, 350 и 380.

Никола Тубић, руководилац ХЕ Требиње 1, наглашава да ће овај лифт значајно олакшати посао радницима који обилазе брану и изводе радове у брани и на круни бране, те да неће бити потребе за коришћењем аутомобила у те сврхе, што је до сада био случај.

„Радови на оспособљавању лифта завршени су крајем прошле године и ми смо са нестрпљењем очекивали да лифт прође све неопходне тестове и добије употребну дозволу, како бисмо га могли користити. Осим за раднике ХЕ Требиње 1, лифт ће олакшати рад и радницима Службе за осматрање и анализу понашања бране, јер ће им олакшати пренос инструмената и долазак до мјерних мјеста“, наглашава Тубић.

Радове на оспособљавању лифта извела је бањалучка фирма Три Бест д.о.о., док су испитивања извршили радници V&Z д.о.о из Бања Луке, овлашћени за теститање и издавање употребних дозвола за рад лифтова.       

[Best_Wordpress_Gallery id=“115″ gal_title=“Ponovo radi lift“]
Подијели на мрежама...