het@henatrebisnjici.com +387 (059) 260-213

Министар Зора Видовић у посјети „Хидроелектранама на Требишњици“

Министар финансија у Влади Републике Српске Зора Видовић боравила је данас у радној посјети предузећу „Хидроелектране на Требишњици“. Том приликом Видовићева је разговарала са руководством предузећа о пословним плановима и реализацији актуелних пројеката. Такође, Зора Видовић, као представник државног капитала, учествовала је у раду IV (четврте) ванредне сједнице Скупштине акционара Мјешовитог Холдинга „ЕРС“ – МП а.д. Требиње ЗП „Хидроелектране на Требишњици“ а.д. Требиње.

На Скупштини акционара анализиране су и једногласно усвојене Одлуке о усвајању Плана пословања и Одлуке о усвајању Консолидованог Плана пословања за 2021. године те  доношење Одлуке о усвајању Плана пословања и Консолидованог Плана пословања за период 2021. – 2023. године.

Након одржане Скупштине акционара Видовићева је истакла да јој драго што је у могућности да данас  присуствује раду Скупштине.

„Драго ми је да ово предузеће у наредном периоду предвиђа позитивно пословање и поред тога што је у консолидацији ’Дабар’, који још увијек у изградњи и који нема приходе. Хе ’Дабар’ је заиста велика инвестиција, инвестиција која ће овом систему донијети велике бенефите и тад очекујемо врло значајан профит и не само то него очекујемо и даљи наставак изградње хидроелектрана и овдје у Херцеговини и на ријеци Дрини.“ – истакла је Видовићева.

Министар финансија у Влади РС кратко се осврнула и на ’зелену енергију’, велики свјетски тренд.

„Знате да је ’зелена енергија’ велики тренд у свијету, а ми имамо огроман потенцијал. Морамо се потрудити да се тај потенцијал искористи изградњом хидроелектрана, вјетроелектрана и соларних електрана. У будућности основни проблеми у свијету биће вода и енергија, а ми имамо и једно и друго и требамо их искористити на правилан начин.“ – закључила је Зора Видовић и посјету Требињу наставила састанком са привредницима гдје је анализирано актуелно стање и перспективе пословања.

ФОТОГАЛЕРИЈА

Подијели на мрежама...