Посјета студената ФПМ брани Гранчарево

Студенти треће године, смјера за Индустријско инжењерство за енергетику, Факултета за производњу и менаџмент из нашег града данас су посјетили Хидроелектрану „Требиње 1“.

Повод посјете је стручна пракса у оквиру вјежби из предмета Енергетска постројења и опрема.

Током посјете студенти су од стране инжењера Немање Алексића, Милорада Митровића и Милована Вукоја упознати са радом Хидроелектране „Требиње 1“.

„Данас смо овдје са студентима дошли да обиђемо постројење, да се студенти упознају са дијеловима постројења, да виде како функционише…од управљања, команде, генератора, трансформатора, разводног постројења, цјевовода,… дакле нас интересује комплетно функционисање постројења “, рекао нам је Радислав Брђанин, асистент на Факултету за производњу и менаџмент.

Студенткиња Марија Ћорић, као и њене колеге, на брани Гранчарево је први пут.

„Ова посјета је корисна јер ћемо теоријско знање употпунити стручним објашњењима. Фасцинирана сам изгледом и радом Хидроелектране и драго ми је што имамо прилику да уживо видимо оно што учимо на Факултету.“

У име „Хидроелектрана на Требишњици“ студентима се на посјети захвалио инж. Немања Алексић, водећи референт за праћење система квалитета.

„Милорад Митровић, Милован Вукоје и ја смо студентима покушали дочарати рад Хидроелектране ’Требиње 1’. Показали смо им погон, разводно постројење  и објаснили поступак добијања електричне енергије, а затим обишли и круну бране“.

Студенти су праксу употпунили посјетом Службе за осматрање и анализу понашања бране гдје их је Милован Бјелица, дипл. инж. грађевине и шеф те службе повео у обилазак мјерних мјеста и упознао са врстама мјерења, које се спроводе у овој служби.

ФОТОГАЛЕРИЈА