het@henatrebisnjici.com +387 (059) 260-213

Потписани Уговори о стипендирању

У просторијама „Хидроелектрана на Требишњици“ данас су потписани уговори о стипендирању са 100 студената којима ће ово предузеће у наредних десет мјесеци исплаћивати стипендије у висини од 150 КМ.

Потписивању уговора присуствовали су директор „Хидроелектрана на Требишњици“ Гордан Мишељић и извршни директори Љубо Вуковић, Илија Таминџија, Слободан Чомић и Милан Митровић.

Директор ХЕТ-а Гордан Мишељић поздравио је присутне рекавши да ће Управа „Хидроелектрана на Требишњици“ учинити све како би наставили тренд стипендирања најталентованијих и најуспјешнијих студената Републике Српке и првенствено, херцеговачке регије.

Илија Таминџија, извршни директор за производњу и техничке послове осврнуо се, у уводном дијелу, на пословање Предузећа рекавши да је ХЕТ за ову намјену издвојио 150.000 конвертибилних марака.

„Управа предузећа одлучила је да ове школске године, као и претходних пет, додијели стипендије студентима са најбољим просјеком оцјена, уважавајући социјалну карту породица, али и мјесто пребивалишта“, рекао је Таминџија и пожелио студентима много успјеха у наставку студирања.

Љубо Вуковић, извршни директор за организационо – правне и опште послове, похвалио је студенте са високим просјеком оцјена, а посебно прворангираног Луку Папића из Билеће те им пожелио успјех у даљем школовању.

Зоран Папић из Билеће, чији је син Лука студент друге године Електротехничког факултета у Новом Саду, најбоље рангирани студент на овогодишњој ранг листи захвалио се „Хидроелектранама на Требишњици“.

„Поносан сам на Луку. Вриједан је, добро учи, има све најбоље оцјене, а стипендија мени као родитељу много значи јер школујемо још двоје млађе дјеце, који у Требињу иду у средњу школу и живе у Ђачком дому. Мјесечни издаци за студенте и ђаке су нам велики па нам је ово велика помоћ“.

Милица Ковач из Гацка потписала је уговор о стипендирању за кћер Ирину, студенткињу друге Електротехничког факултета у Новом Саду.

„Ирина има висок просјек па смо стипендију и очекивали и обрадовали јој се. Хвала менаџменту ‘Хидроелектрана на Требишњици’ на стипендији“, додала је Милица Ковач.

Међу родитељима је био и Зоран Продановић из Требиња. Његова кћер Кристина је студенткиња треће године Грађевинског факултета  у Новом Саду.

„Прошле године Кристина је имала општинску стипендију, а ове године је добила ХЕТ-ову. Десет мјесеци по 150 конвертибилних марака пуно значи и велика је сатисфакција сваком студенту“, истакао је Зоран Продановић.

Од 169 подносилаца захтјева за стипендију њих 126 је испуњавало све услове, седморо је одустало од конкурса јер су добили неку другу стипендију, а 36 пријава је одбачено због неиспуњавања услова конкурса.

Право да конкуришу за стипендију ХЕТ-а имали су студенти који студирају електротехнички, машински, грађевински, рударско – геолошки, архитектонски, правни, економски и Факултет за производњу и менаџмент.

ФОТОГАЛЕРИЈА

Подијели на мрежама...