het@henatrebisnjici.com +387 (059) 260-213

Директори Таминџија и Митровић са студентима из Источног Сарајева

У оквиру дводневне стручне екскурзије, професори и студенти са Електротехничког и Машинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву, данас су обишли Хидроелектрану „Требиње 1“.

Професорима и студентима треће и четврте добродошлицу су пожељели извршни директори Илија Таминџија и Милан Митровић.

„Менаџмент ‘Хидроелектрана на Требишњици’ је отворен за сарадњу са академском заједницом. До сада смо реализовали много значајних пројеката са бројним факултетима из земље и иностранства. Увијек нам је задовољство угостити младе људе са техничких факултета, а који ће у будућности бити наше колеге. Они су данас у разговору са нашим инжењерима имали прилику да један дјелић теоријског знања примијене у пракси те да у потпуности упознају рад Хидроелектране ‘Требиње 1’.“ – истакао је Илија Таминџија, извршни директор за производњу и техничке послове.

Милан Митровић, извршни директор за управљање системом поздравио је студенте и професоре и истакао да му је драго што се ова лијепа сарадња наставља.

„Сваке двије године нам у стручну посјету долазе студенти и професори са Електротехничког и Машинског факултета из Источног Сарајева. Јуче су се упознали са радом Термоелектране „Гацко“, а данас са радом наше хидроелектране те сад будући машински и електроинжењери могу упоредити све сличности и разлике ова два енергетска гиганта. Ова посјета је само једна у низу посјета и основаца и средњошколаца и студената, а која је реализована у претходних мјесец дана. И то ће се наставити и у будућности.“ – додао је Милан Митровић, извршни директор за управљање системом.

У вишечасовном, врло детаљном обиласку бране „Гранчарево“ студенти нису крили одушевљење те су ову прилику и искористили да поставе бројна питања, а наше колеге: Лазар Мркоња дипл. инж. машинства те Милорад Митровић, Васо Божић и Марко Кујунџић, дипл. инжењери електротехнике су се показали одличним домаћинима. Сем изузетне гостољубивости показали су и висок степен стручности и професионализма.

 У име Електротехничког и Машинског факултета, директорима Таминџији и Митровићу, руководиоцу ХЕ „Требиње 1“ Николи Тубићу те инжењерима и свим запосленима на „Гранчареву“, на срдачном гостопримству и вишегодишњој сарадњи, захвалио се проф. Петар Матић.

ФОТОГАЛЕРИЈА

Подијели на мрежама...