het@henatrebisnjici.com +387 (059) 260-213

ОРГАНИЗОВАНА ЧЕТВРТА АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАРИВАЊА КРВИ У 2023. ГОДИНИ

Актив добровољних давалаца крви Хидроелектрана на Требишњици, подружница ХЕТ-а I (Гранчарево) је у четвртак (07.12.2023.г.) у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Требиње организовао акцију даривања крви. То је редовна четврта акција коју наш актив организује током године, а уједно и посљедња у овој години. Крв је од 41 понуђених доза успјешно даривало 40 давалаца и по рјечима др Драгана Шаренца, начелника трансфузијске медицине, ово је још једна одлично организована акција у низу коју Aктив организује. Nа акцији је био и један нових давалац.  Након акције су приређени захвални ручак и дружење ресторану ХЕТ-а I.

Везано за активности актива, поводом октобрa – Mеђународног мјесеца борбе против рака дојке  наше колегице, чланице Актива добровољних давалаца крви Хидроелектране на Требишњици у сарадњи са ЈЗУ Болницом Требиње, обавиле су превентивне ултразвучне прегледе дојки. Обзиром да рак дојке и даље представља најчешћи малигни тумор у обољевању и умирању код жена у Републици Српској, континуирано се улажу велики напори да се ова болест открије што раније чиме се знатно повећава успјешност лијечења. Правовременим откривањем и започињањем лијечења обољелих особа може се постићи излијечење у преко 90% случајева, чиме се подиже квалитет живота обољелих жена и њихових породица.

Овом приликом актив се захваљујемо руководству ЈЗУ Болници Требиње, као и свом особљу радиологије што су омогућили да наше чланице обаве превентивне прегледе и што су такође показали да цијене оно што ми као добровољни даваоци крви чинимо за пацијенте.

Подијели на мрежама...