het@henatrebisnjici.com +387 (059) 260-213

НОВИХ 65 СТИПЕНДИСТА ХЕТ-а

У просторијама „Хидроелектрана на Требишњици“ данас су потписани уговори о стипендирању са 65 студената којима ће ово предузеће у наредних десет мјесеци исплаћивати стипендије у висини од 200 конвертибилних марака.

Потписивању уговора присуствовали су извршни директори „Хидроелектрана на Требишњици“ Милан Ковач, Илија Таминџија и Милан Митровић.

У име Управе и у своје лично име Милан Ковач, извршни директор за организационо – правне и опште послове поздравио је студенте и њихове родитеље честитавши им на оствареном успјеху.

„У складу са Правилником о стипендирању, ‘Хидроелектране на Требишњици’ стипендирају искључиво студенте са јавних универзитета, а чије је пребивалиште на територији Републике Српске. Кроз поступак квалификације 65 студената је остварило право на стипендију. Оно што је новина, а надам се да је значајно свим студентима је чињеница да је Управа ‘Хидроелектрана на Требишњици’ одлучила да овогодишњи износ стипендије буде 200 конвертибилних марака умјесто досадашњих 150.“

Присутне је поздравио и Илија Таминџија, извршни директор за производњу и техничке послове истакавши да још од 2016. године ХЕТ издваја значајна средства за стипендирање студената.

„Управа нашег предузећа се већ тада договорила да приликом бодовања и формирања ранг листе акценат ставимо на материјално стање породице и то у конкурсу јасно стоји. Такође, желим напоменути да ‘Хидроелектране на Требишњици’ нису прекидале стипендирање студената ни кад је Предузеће 36 мјесеци било у незавидној ситуацији због хаварије у Хидроелектрани ‘Дубровник’ или кад смо градили велике инфраструктурне објекте. Посебна нам је част што сваке године стипендирамо велики број студената са јавних универзитета који имају високе просјеке оцјена, а долазе из херцеговачке регије.“

И Милан Митровић, извршни директор за управљање системом је честитао стипендистима и пожелио им срећу и успјех у даљем школовању.

Николина Иванковић из Требиња, чији је син Божо студент треће године Електротехничког факултета захвалила се „Хидроелектранама на Требишњици“.

„Поносна сам на Божа. Вриједан је, добро учи. Ово је већ друга година да је добио стипендију. Ова стипендија много значи нама као родитељима, а њему је свакако сатисфакција за даље учење.“

Право да конкуришу за стипендију ХЕТ-а имали су студенти који студирају електротехнички, машински, грађевински, рударско – геолошки, архитектонски, правни, економски и Факултет за производњу и менаџмент.

Подијели на мрежама...