ПОЧЕО РЕДОВАН ГОДИШЊИ РЕМОНТ У ХЕТ-у

Редован годишњи ремонт система „Хидроелектрана на Требишњици“ почео је данас, 2. септембра и биће завршен до 13. октобра текуће године и скоро у цјелости ће га обавити запослени у Предузећу.

 

Како истиче Никола Тубић, руководилац ХЕ „Требиње 1“ ремонтоваће се Хидроелектране „Требиње 1“, „Требиње 2“ и „Дубровник“.

 

„Кад је ријеч о Хидроелектрани „Требиње 1″ од већих радова, између осталог, биће замијењен управљачки дио система побуде генератора број 3, антикорозивна заштита дијелова цјевовода лептирице и дифузора те преглед и санација радних кола на сва три агрегата“.

 

Од Николе Тубића смо сазнали и да ће на Хидроелектрани „Требиње 1“ безнапонско стање трајати од 2. до 11. септембра.

 

„Агрегат број 1 биће у ремонту од 12. до 21. септембра, након чега ће почети ремонт агрегата број 2 од 22. септембра до 1. октобра и на крају ћемо радити ремонт агрегата број 3 од 2. до 13.октобра. У току безнапонског стања, електрана ће бити у потпуности нерасположива, односно сви агрегати ће бити ван мреже 10 дана јер ће постројења бити без напона и тај период се користи за њихову детаљну ревизију“, појаснио је Тубић и потврдио да ће у току ремонта на Хидроелектрани „Требиње 1“, два агрегата увијек бити расположива за потребе електроенергетског система.

 

Кад је ријеч  о Хидроелектрани „Требиње 2“, Тубић је рекао да ће она бити у ремонту од 2. до 16. септембра док ће у Хидроелектрани „Дубровник“, оба агрегата бити истовремено ремонтована од 2. септембра до 6.октобра, а безводно стање тунела који иде од Хет-а 2 према ‘Дубровнику“ биће од 2. до 11. септембра у трајању од 10 дана“, додао је Тубић.

 

Редован годишњи ремонт у „Хидроелектранама на Требишњици“  превентивно је одржавање гдје се отклањају неправилности и сметње које су примијећене у претходном периоду.

 

ab-img
ab-img