het@henatrebisnjici.com +387 (059) 260-213

Прва редовна акција добровољног даривања крви радника ХЕТ-а

У првој организованој акцији добровоЉног даривања крви чланова Актива добровољних давалаца крви Мјешовитог Холдинга “ЕРС“ – МП ад. Требиње ЗП “Хидроелектране на Требишњици“ а.д. Требиње погона ХЕ Требиње 2, учешће је узело 53 добровољна давалаца крви нашег актива, од којих су 43 дариваоца била здравствено способна за даривање драгоцјене течности. 

И у овој акцији Актив добровољних давалаца крви Мјешовитог Холдинга “ЕРС“ – МП ад. Требиње ЗП “Хидроелектране на Требишњици“ а.д. Требиње је богатији и бројнији за 3 (три) нова члана.


Послије акције даривања крви организован је заједнички ручак и дружење за госте и чланове Актива добровољних давалаца крви Мјешовитог Холдинга “ЕРС“ – МП ад. Требиње ЗП “Хидроелектране на Требишњици“ а.д. Требиње у ресторану погона ХЕ Требиње 2.


Актив добровољних даваоца крви Мјешовитог Холдинга “ЕРС“ – МП ад. Требиње ЗП “Хидроелектране на Требишњици“ а.д. Требиње имаће још три редовне акције даривања крви и то у мјесецу мају, августу и децембру текуће године.


„Актив добровољних давалаца крви нашег Предузећа, учествовао је у пријатељским акцијама даривања крви Угљевику, а у наредном периоду ће учествовати у пријатељским акцијама даривања крви у Бањалуци, Мркоњић Граду, Ужицу, Крагујевцу, Никшићу, Вишеграду и Београду“, истакао је предсједник актива добровољних давалаца Мјешовитог Холдинга “ЕРС“ – МП ад. Требиње ЗП “Хидроелектране на Требишњици“ а.д. Требиње Драгомир Ћурић. 

Предсједник актива, је и овог пута, истакао одличну сарадњу са Службом за трансфузијску медицину из Требиња и њеним начелником др. Драганом Шаренцом као и са руководством Предузећа на челу са директором Марком Митровићем. 

Такође је навео да су 2 (двије) претходне године узастопно рекордне у броју даривања крви, те да је у 2012.години дариване 222 дозе, а 2013.години даривано је 238 доза крви.

Подијели на мрежама...