het@henatrebisnjici.com +387 (059) 260-213

Хидроелектране на Требишњици прославиле крсну славу

Хидроелектане на Требишњици 02. августа прославиле су у духу православне традиције своју крсну славу Св. Пророка Илију. Послије Свете архијерејске Литургије у Цркви на острву у Билећком језеру, обред ломљења славског колача и скромна свечаност одржани су у просторијама ХЕ Требиње II.  Поред домаћина, свечаности су приствовали Епископ захумско-херцеговачки и приморски Григорије, замјеник градоначелника градa Требиња Мирко Ћурић, уважени гости из Електропривреде Републике Српске и других великих градских колектива.

Генерални директор Хидроелектрана на Требишњици Гордан Мишељић, захвалио je уваженим гостима и сарадницима што су својим присуством увеличали славу овог предузећа. Он је додао да ће без обзира на лошу хидролошку ситуацију, која ће значајно умањити производне резултате  у односу на просјечне године, ХЕТ остати носилац развоја регије и града Требиња.

„Најзначајније што ће ХЕТ изгурати ове године, је наставак изградње ХЕ Дабар, као проширење система које ће донијети нове приходе и нова запошљавања. Поред овог очекује нас и ревитализација ХЕ Требиње I, која ће продужити вијек ове електране и гарантовати стабилност у снабдијевању електричном струјом. Година јесте тешка, али ово предузеће је сувише јако да бисмо поклекли на једној тешкој години. Изнаћи ћемо начина да наставимо са својим радом и планираним инвестицијама“, рекао је Мишељић.

Он је најавио да ће ХЕТ у оквиру законских могућности и у складу са водопривредним дозволама учествовати у изградњи резервоара на Врелом оку, наставку градње водозахвата на Зубачком платоу и система за наводњавање у Требињском и Петровом пољу.

Подијели на мрежама...