het[@]henatrebisnjici.com +387 (059) 260-213

Радови на затвореном базену се изводе прије предвиђених рокова

На Абразовини постепено ниче нови спортско-рекреативни комплекс. Грађевинци вриједно раде на реализацији пројекта изградње затвореног олимпијског базена како би Требиње што прије добило спортски центар на коме ће му позавидjeти и много већи градови.

Ведран Фуртула, шеф Службе надзора инвестиција Хидроелектрана на Требишњици, истакао је за сајт фирме да се радови на изградњи затвореног базена изводе појачаном динамиком, и да ће исти бити завршени и прије уговореног рока.

Током темељења објекта до сада је ископано више од 14 000 mземље, односно у његовом фундаменту, замијењено више од 2 000 m3 материјала каменом. У конструкцију до сада је уграђено више од 2200 mбетона са више од 120 t челика, те постављено око 5 000 m2 хидроизолације. Такође, паралелно се врши уграђивање електро и хидротехничких инсталација.

„Планирано је да прва фаза радова, којом ће се објекат ставити у примарну функцију, буде завршена  до октобра сљедеће године, док ће се опремање базена и пратећих садржаја обављати накнадно, у сарадњи са Градом Требиње“, додао је Фуртула.

Да подсјетимо, комплекс ће садржавати два базена у приземљу, већи, олимпијских, димензија 50 m ×25 m, базен за распливавање, 25 m ×10 m, компензациони базен, и друге пратеће садржаје (свлачионице, теретану, гардеробу, просторије за судије-делегате, конференцијску салу, ресторан, мокре чворове, сауну, унутрашње/подземне гараже и вањски/надземни паркинг), укупне корисне површине 10 000 m2.

Затворени базен задовољаваће све стандарде за одржавање мађународних пливачких такмичења прописане од Међународне пливачке федерације (ФИНА).

Изградњом затвореног базена и омогућавањем рекреације на води током цијеле календарске године, Хидроелектране на Требишњици ће трајно испунити водопривредну обавезу која је настала изградњом хидроенергетског система.

Подијели на мрежама...