het@henatrebisnjici.com +387 (059) 260-213

ПОРИБЉАВАЊЕ ЈЕЗЕРА И РЈЕЧНИХ ТОКОВА НАЦИОНАЛНОГ ПАРКА СУТЈЕСКА

У циљу очувања рибљег фонда, „Хидроелектране на Требишњици“, из властитог мријестилишта  „Миротињ“, сваке године врше порибљавање свих отворених водотока на подручју источне Херцеговине.

Здравко Миљановић, водећи инжењер мријестилишта „Миротињ“, рекао је за наш сајт да је дана 07.07.2020. године, заједничком акцијом нашег предузећа и службе националног парка „Сутјеска“, у склопу редовних активности порибљавања, извршено порибљавање риболовних вода националног парка „Сутјеска“ млађу поточне пастрмке категорија 0+.

Он је нагласио да је порибљавање извршено на локалитетима ријека Сутјеске и Хрчавке као и Орловачког језера и језера на Доњим барама-планина Зеленгора, са 15 000 јединки пастрмке, чиме „Хидроелектране на Требишњици“ настоје да помогну очувању биодиверзитета наших површинских вода.

Као друштвено одговорна фирма, „Хидроелектране на Требишњици“ ће и даље улагати у заштиту животне средине у Херцеговини, испуњавајући тако своје обавезе из водопривредних дозвола, имајући на уму при томе колики је значај очувања окружења у коме живимо и у коме ће одрастати наши потомци.

[Best_Wordpress_Gallery id=“74″ gal_title=“Poribljavanje Sutjeska“]

Подијели на мрежама...